Speakertour over moeilijk te behandelen depressie en update van behandelstrategieën

Speakertour over moeilijk te behandelen depressie en update van behandelstrategieën

Programma & speakers

Programma

19:00-19:30:
Welkom met hapje en drankje
19:30-19:45:
Introductie
Prof. dr. Koen Demyttenaere
(Intro speakers + wat is nu moeilijk te behandelen depressie)
19:45-20:30
Wetenschappelijke lezing
Prof. dr. Chris McAllister-Williams
(management, nieuwe behandelingen etc. )
20:30-20:45
Vraag en antwoord (deel 1)
20:45-21:30:
Panel discussie
Panel members: Dr. Marc Calmeyn & Dr. Erik Buntinx
21:30-21:45
Vraag en antwoord (deel 2)
21:45-22:30
Receptie

Sprekers

Prof. Dr. McAllister-Williams image

Hamish McAllister-Williams

MD, PhD
Universiteit van Newcastle

Prof. Dr. Hamish McAllister-Williams is hoogleraar affectieve stoornissen aan de Universiteit van Newcastle, Newcastle, Engeland. Hij behaalde zijn diploma in de geneeskunde en een doctoraat in de neurofarmacologie aan de Universiteit van Edinburgh, Schotland.

Professor McAllister-Williams verhuisde in 1995 naar de Universiteit van Newcastle, Engeland, en kreeg een UK Medical Research Council Clinician Scientist Fellowship om de pathofysiologie van affectieve stoornissen te onderzoeken, en voltooide een onderzoek MD graad. In 2004 werd hij benoemd tot Reader in Klinische Psychofarmacologie en vervolgens, in 2017, tot Professor in Affectieve Stoornissen. Hij is de leider van het onderzoeksthema Geestelijke gezondheid, dementie en neurodegeneratieve stoornissen.

Klinisch leidt hij een gespecialiseerde dienst voor affectieve stoornissen op tertiair niveau in de Cumbria, Northumberland, Tyne and Wear NHS Foundation Trust.

Prof. Dr. Demyttenaere image

Koen Demyttenaere

MD, PhD
Katholieke Universiteit Leuven

Koen Demyttenaere is gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), en academisch coördinator (onderwijs, residentenopleiding en voorzitter van de onderzoeksgroep psychiatrie) van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, campus Gasthuisberg, te Leuven.

Zijn klinisch werk omvat de supervisie van de polikliniek Angst en Depressie; zijn aanvankelijke onderzoeksinteresse was psychosomatische verloskunde en gynaecologie, maar zijn onderzoeksdomein verschoof geleidelijk naar ‘Angst en Depressie’. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn de therapietrouw met antidepressiva, conceptualisering van depressie en angst, schalen bij angst en depressie, kwaliteit van leven, anhedonie, de epidemiologie van angst en depressie en negatieve en depressieve symptomen bij schizofrenie. Hij heeft meer dan 300 internationale artikelen gepubliceerd. Hij zit in de redactieraad van Australian and New Zealand Journal of Psychiatry, CNS Spectrums en European Psychiatry.

Hij is lid van verschillende internationale adviesraden (op het gebied van antidepressiva/antipsychotica) en geeft regelmatig lezingen in het buitenland.

EM-75434 - September 2021